marți, 6 octombrie 2009

Folk You! V


Folk la superlativ, la asta am asistat in perioada 30, 31 iulie, 1 august. Cu o organizare desavarsita, performeri de exceptie si un public ce ardea de nerabdare sa asculte muzica de mare calitate, spectacolul s-a desfasurat cu o reamintire, ca s-a fondat pe umerii unor oameni mari, un bun exemplu fiind marele maestru Florian “Motu” Pittis, a carei trecere in nefiinta nu a putut si nu va fi data uitarii. Scaunul gol din editia trecuta Folk You! ne-a readus aminte permanent ca trebuie sa ne plecam capetele si sa multumim oricui s-a implicat pentru organizarea unui asa mare eveniment.

Anul acesta a fost aceeasi atmosfera imbietoare de folk, combinata cu izul libertatii emanat de Vama Veche, ce nu are cum sa nu te binedispuna sau macar, sa te scape de gandurile negre si griji.

-Prieteni, adunati-va si cantati cu mine! .. asta imi inspirau mereu interpretii ce urcau pe scena, chiar daca melodia era cunoscuta sau nu, chiar daca iti inspira zambete sau ingandurare, clipa trebuia traita si nimic nu te tinea inapoi.

O mare supriza a fost prezenta trupei Iris, care in frunte cu domnul Cristi Minculescu, nu cu mult timp in urma, trecut prin probleme de sanatate, a sustinut un mini concert ce a pus toti conationalii de pe plaja pe jar, a ridicat tensiunea arteriala si a spus fara sa zica nimic, cantati cat puteti de tare, sa ne auda in zare. Exact asa s-a si intamplat, pentru ca aproape imi pierdusem glasul impreuna cu prietenii mei insa ne simteam atat de bine ca nimic rau nu mai conta, noi eram acolo si conta cel mai mult.

Pentru a demonstra cat de benefica poate fi atmosfera de folk, doamna folk-ului, Tatiana Stepa a insistat sa ne incante cu cateva piese desi starea de sanatate nu ar fi incurajat aceasta participare.

Totusi, atmosfera a avut un rol benefic si multimea, cantul si interpretul au facut ca toate sa evolueze in bine, spre incantarea tuturor.

Sublimul va fi mereu la el acasa, in atmosfera de folk de la Vama Veche.

Niciun comentariu: