marți, 6 octombrie 2009

Folk, pentru inima si spirit




De cand omul si pamantul, dorinta de a isi exprima sentimentele, trairile a existat si s-a materializat prin cantec. Folk-ul este si va ramane un mod clasic, simbolic si extrem de calduros pentru a-ti spune tot ce este in inima ta





In intampinarea acestei dorinte vii in orice om ce are ceva de spus, a venit de patru editii festivalul de muzica Folk You!, urmand in perioada 30,31 aug - 1 septembrie 2009 sa se continue cu editia a V-a.

Pot spune cu mana pe inima ca ultimele doua editii, la care am avut marea placere sa particip au reusit sa atinga o coarda sensibila. O mare lipsa in schimb a fost absenta marelui artist si om “Motu” Florian Pittis, al carui scaun a ramas pe scena insa fara obisnuitul sau client.

Revenind la atmosfera din timpul festivalului, am observat parca o prospetime permanenta, ce venea din partea artistilor, un val de bucurie ce venea din partea spectatorilor si acceptam folk-ul ca pe ceva natural, servit cu toate sortimentele posibile.

“Dincolo de orice vama, dincolo de da sau nu....” asa incepe totul, este melodia care a consacrat startul festivalului, impreuna cu cantautorul Dinu Olarasu.

“Un nebun de alb, ce captureaza.. regina neagra pentru vesnicie...”, versuri ce m-au indemnat sa apreciez folk-ul si mai mult, mi-a dat chiar si o dorinta sa scot chitara din dulap, pentru a putea in sfarsit sa pot sa invat a o stapani.

Cu ocazia asta, multumesc si prietenilor mei pentru suport si indemnul de a incerca arta manuirii unei chitari.

Veniti la Folk You! editia V, cu mic cu mare, pentru a nu pierde muzica buna.

Niciun comentariu: