marți, 6 octombrie 2009

Calare in zari



Cred ca toata lumea are o imagine predefinita cand vine vorba de participantul la trafic, denumit motociclist. Motivul pentru care aduc aminte de el este ca si eu sunt unul, un calaret pe un cal de fier, ce cauta mereu desprinderea de realitate, fuga de gandurile rele si libertatea de a isi implini dorintele.

Asta asa vad eu motociclismul, un mod de a te redescoperi, de a putea spune cu mana pe inima ca atunci cand motocicleta este sub tine, devii alt om, cu alte responsabilitati si trairi, ca libertatea nu inseamna iresponsabilitate, ca realitatea nu inseamna vise, ci doar explorarea posibilitatilor pana atunci de neincercat.

Este pacat atunci cand in acest fenomen moto, apar persoane ce nu se apropie macar de ideea de mai sus, ci doar detin o motocicleta pentru un sentiment de fala, de dovada materiala ca ei sunt mai presus decat ceilalti. Dispare respectul si apare pericolul, se face nevazuta atentia si apare teribilismul.

Vorbeam cu un prieten bun si gandurile mi s-au confirmat, pur si simplu poti imparti calaretii acestia teutoni, in cei care cauta libertate in zari si cei care cauta libertate in moment. Am incercat sa fiu si eu o scurta perioada din a doua categorie insa dupa ce ajungeam acasa, ma gandeam la cate puteau sa mearga gresit, la cate puteam evita si ramaneam cu un gol in stomac. Mi-am propus si multumesc dorintei mele de a reveni pe drumul cel bun, la modul in care din un mic teribilist am devenit un maricel aventurier.

Fata de anii trecuti, petrecuti in fata calculatorului si asteptand o ocazie poate de a iesi din cotidian, anul acesta am refuzat sa mai stau si sa conduc informatiile din calculator, am apucat motocicleta de ghidon si am indreptat-o acolo unde mintea mea imi spunea ca libertatea ma asteapta.

Nu cred ca se poate compara cu altceva ceea ce poate oferi mica aceasta masinarie pe doua roti, atunci cand iti lasi gandurile sa te poarte liber, cand calatoria in necunoscut nu mai este ceva de temut, ci de imbratisat cu toate trairile, ca sentimentul ca traiesti sa fie mai viu ca niciodata.

Niciun comentariu: